PLNT introduceert unieke visopvolger voor Food Service

Veenendaal, Nederland, 27-06-2023 – PLNT, een merk van Future Food Group, een toonaangevende innovator op het gebied van plantaardige vlees- en visopvolgers, lanceert hun nieuwste product voor Food Service: 100% plantaardige Crab Cake. Het is gekruid zoals de traditionele Crab Cake en krijgt zijn vissmaak van zeewier, een natuurlijke smaakversterker. Het product is volledig vrij van GMO’s en palmolie, en duurzaam geproduceerd in Nederland zonder het gebruik van chemicaliën.

Na lovende recensies te hebben ontvangen van voedselprofessionals die de Crab Cake hebben geproefd, heeft het bedrijf besloten om het product officieel te lanceren. “We zijn verheugd om onze 100% plantaardige Crab Cakes te introduceren bij zowel visliefhebbers als vegetariërs en vegans,” aldus Laurens Zandbergen, Manager Marketing. 

“Er is geen concessie nodig op het gebied van smaak, gezondheid of duurzaamheid: daarom worden onze producten opvolgers genoemd en geen vervangers.” Het product is zeer eenvoudig te bereiden, wat ze perfect maakt voor (snelle) Food Service: Slechts twee minuten in de frituurpan maakt ze knapperig en goudbruin, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een pan met wat olie te bakken.

Op de PLMA Amsterdam Expo in mei van dit jaar werd de PLNT Crab Cake al geselecteerd voor de New Product Expo op basis van smaak en innovatieniveau. De Crab Cake is gebaseerd op een ander internationaal bekroond PLNT-product: de Krab, die dit jaar “Best Tasting” won op de Food&Hotel Asia Expo in Singapore en werd geselecteerd als Beste Nieuwkomer op de Tuttofood Expo in Milaan.

PLNT Crab Cake is vanaf 4 juli te koop voor Food Service. Ze worden geleverd in dozen van 2,7 kg met daarin 24 Crab Cakes (per twee verpakt). Meer informatie over het product is te vinden op: https://plntfood.com/plnt-100-plant-based-crab-cakes/ (in het Engels).

Over PLNT

PLNT is hét merk dat 100% plantaardige vlees- en visopvolgers produceert. Bij PLNT houden we van lekker eten, een fijn leven en een nog mooiere wereld om ons heen. Maar we zijn ons ook bewust van de impact die we achterlaten. Daarom geloven we dat een gezonder leven en een gezondere planeet de basis vormen van onze toekomst. Met PLNT proef je het origineel, maar eet je volledig plantaardig, gezond en zonder dierenleed. Onze producten worden met zorg gemaakt in Nederland en onze ingrediënten worden binnen Europa verkregen. We maken gebruik van vijf verschillende eiwitbronnen, wat elk van onze producten uniek en uitstekend verteerbaar maakt en een gezonde levensstijl ondersteunt. PLNT zit boordevol natuurlijke ingrediënten en is volledig vrij van GMO’s, chemicaliën en palmolie. Voor meer informatie over ons merk en onze producten: www.plntfood.com.

Over Future Food Group

Future Food Group heeft een passie voor innovatie. Future Food Group staat voor het voedsel van de toekomst. We spelen in op de eisen van de consument in onze dynamische en snel veranderende wereld. Ons doel? Het produceren van gezonde en duurzame vlees- en visvervangers die niet te onderscheiden zijn van het echte product. Hiervoor maken we gebruik van innovatieve technieken en natuurlijke ingrediënten.