Productontwikkeling
Future Food Group biedt vlees- en visvervangers met dezelfde smaak, textuur en bite als écht vlees en vis. Hoe we dit voor elkaar krijgen? Ons innovatieteam besteedt veel tijd en aandacht aan productontwikkeling. We gaan above and beyond voor onze partners en klanten, om zo de meest smakelijke, voedzame plantaardige producten te realiseren. De productie bevindt zich in-house, zo kunnen we ons productieproces te allen tijde monitoren.
Product-ontwikkeling
Future Food Group biedt vlees- en visvervangers met dezelfde smaak, textuur en bite als écht vlees en vis. Hoe we dit voor elkaar krijgen? Ons innovatieteam besteedt veel tijd en aandacht aan productontwikkeling. We gaan above and beyond voor onze partners en klanten, om zo de meest smakelijke, voedzame plantaardige producten te realiseren. De productie bevindt zich in-house, zo kunnen we ons productieproces te allen tijde monitoren.
Maatwerk
Van idee tot realisatie
1. Structuur
Kies de structuur die het beste past bij uw eindproduct.
2. Smaakprofiel
Kies uit een van onze smaakprofielen. Iets anders in gedachten? Ook dit maken we mogelijk voor u.
3. Kalibratie
Geef het gewenste gewicht en/of de grootte aan voor een ideale aansluiting op uw proces.
4. Eiwitsamenstelling
Voorkeur voor enkele specifieke plantaardige eiwitten in uw product? Wilt u een allergeen uitsluiten? Alleen biologische grondstoffen in uw product? Wij kijken naar uw specificaties.
5. Houdbaarheids-systeem
Er zijn diverse houdbaarheidssystemen mogelijk. Wij voeren altijd uitgebreide THT testen uit om de hoogst mogelijke houdbaarheid te behalen, zonder dat dit impact heeft op het smaakprofiel van het product.
6. Voorgegaard en/of ready-to-(h)eat
Wij kunnen producten ook na pasteuriseren, waardoor ze ready-to(h)eat zijn. Ook voorgegaarde producten behoren tot de mogelijkheden.
7. Private label of merk
Onze producten zijn beschikbaar onder een van onze eigen merken of als private label. We denken graag met u mee en bieden verschillende verpakkingsoplossingen.
Innovatie
3D Extrusion Technology™
Een groot deel van ons assortiment bestaat uit vezelstructuren. Deze vezelstructuren zijn onder andere toe te passen in salades, pasta’s, wokgerechten, als pizza-topping, sandwichvulling en in kant-en-klaar maaltijden. Deze vezelstructuren realiseren we door het gebruik van onze innovatieve 3D Extrusion Technology™.
- 3-dimensionale structuur met een vergelijkbare voedingswaarde als echt vlees en vis
- Structuur als stoofvlees, pulled-beef of stukjes
- Het beste mondgevoel en de meest natuurlijke eetervaring
- De smaken en sappen in de pan worden opgenomen
- Tijdens het eten komen de smaken en sappen vrij
100% natuurlijk
Duurzame ingrediënten
Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. We halen daarom onze ingrediënten zo veel mogelijk uit Europa om onze ecologische voetdruk zo laag mogelijk te houden. Zo komen onze erwten uit Denemarken en halen we onze soja uit Oostenrijk. Hier wordt de soja geteeld op basis van waterkrachtenergie. Hierdoor kan 85% van de verbruikte energie tijdens productie worden vernieuwd.
We hebben ook een biologisch assortiment, gemaakt van biologische ingrediënten. Wij zijn dan ook SKAL gecertificeerd. Zo bent u ervan verzekerd dat de ingrediënten ook daadwerkelijk biologisch zijn.