Nieuwe generatie vleesvervangers van PLNT doet zijn debuut bij Maripaan Groep

 

De Maripaan Groep in Groningen heeft weer een landelijke primeur. Ze neemt als eerste de plant-based producten van het nieuwe merk PLNT van de Future Food Group op in haar assortiment.

PLNT is ontwikkeld door Future Food Group en heeft als slogan: Lekker voor vandaag, het beste voor morgen. De behoefte aan vleesvervangers groeit, maar de meeste producten zijn nog niet toegankelijk of aantrekkelijk voor de massa. Door de focus te leggen op ‘gezond én lekker’ en ‘verantwoord én betaalbaar’, streeft PLNT ernaar dat iedere consument kan genieten in het hier en nu, maar met aandacht voor wat belangrijk is voor toekomstige generaties en onze planeet. PLNT heeft een breed productenpakket plant-based producten, van burgers, gehackt en ‘kip’reepjes tot vega-waren. Ook soja-vrije, plantaardige producten zitten in het pakket.

Pieter Kuizenga, commercieel Manager bij de Maripaan Groep: “ Zoals wellicht bekend zijn we met onze winkel Jumbo Foodmarkt Groningen met 10 meter vegan de grootste speler van Nederland. Plantaardige voeding is geen trend of hype, maar is voor veel mensen een levenswijze en dit aantal groeit alleen nog maar, we zien dat wekelijks terug in deze winkel. Toen ik over het concept van PLNT hoorde, werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Dit concept, met zoveel productcategoriën, is enorm vernieuwend, vooral op smaak. Zeker de vega-waren, de plantaardige variant van vleeswaren, is een volgende stap in deze categorie. Onze consumenten komen uit heel Nederland, en belangrijk is dus om altijd innoverend te blijven, en daarmee dus de klant te blijven verrassen. Dit merk past enorm goed in deze strategie, en ben daarom ook trots dat ook deze lancering weer in Groningen is”.

Ook bij Future Food Group zijn ze enthousiast over de samenwerking met Maripaan Groep om PLNT in het schap te leggen. Laurens Zandbergen van Future Food Group zegt hierover: “Om als nieuw merk bij een lokaal maar erkend en vooraanstaande partij in het grootste vegan-schap van Nederland te liggen, is een prachtige stap. Dit is voor ons ook een hele mooie kans om de verkoop en reacties te testen. Die informatie kunnen we gebruiken om PLNT landelijk in de schappen te krijgen en helpt bij verdere productontwikkeling.”

Maripaan Groep biedt in de Jumbo Foodmarkt in Groningen de volgende 8 producten van PLNT.
Vega-waren:
• Plantaardige Schouderham
• Plantaardige Mortadella
• Plantaardige Boterhamworst
• Plantaardige Brocolliworst
Andere items:
• Plantaardige, soja-vrije burger
• Plantaardig, soja vrij gehackt
• Plantaardig, soja vrije gehacktballetjes
• Plantaardige kip roerbakreepjes

 

Geen vraag te veel

Er is geen twijfel mogelijk dat al onze unieke concepten en innovatie uitnodigen tot een gesprek. Natuurlijk zijn we altijd bereikbaar via onze klantenservice. Stel gerust een vraag, of maak een opmerking.

Menu